12 Ekim 2015 Pazartesi

Ekspertiz Hizmetleri hakkında Bilgi Verelim

Ekspertiz Hizmetleri hakkında Bilgi Verelim



Günümüzde nerdeyse herkes bir arabaya sahip olmuş durumda. Gerek sıfır araba gerek ise ikinci el araba alarak araba sahibi oluyorlar. Sıfır araba alan kişiler tabii ki daha rahat ve güvenli bir alışveriş yapmış oluyorlar. Genelleme yapacak olursak sıfır araba alımı ikinci el araba alımından daha azdır. İkinci el araba almak daha hesaplı olduğundan dolayı insanlarımız sıfır araba almaktan çekiniyor. İkinci el araba alırken de daha fazla araştırma ve inceleme yapmak gerekiyor. Alacağınız arabanın ne kadar hasarı var, kaç km yapmış, araç ne kadar temiz ve kullanılır durumda? İşte bütün bu soruları öğrenmek gerekir. Bunun için de güvenebilecekleri kişilere ve yerlere almak istedikleri arabayı götürüp incelettiriyorlar. Bahsettiğimiz bu yerler yerinde ekspertizler ve oto ekspertizlerdir. İnsanlar ikinci el araba alırken araba hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Arabanın özelliklerine göre, araba bu fiyata uygun mu? Arabaya biçilen fiyat buna değer mi? Gibi bir takım soruların cevabını bu işte uzman olan oto ekspertizlerine başvururlar.

İş Nasıl Yürüyor?

Peki, nasıl oluyor bu iş? Öncelikle yerinde ekspertiz veya yerinde ekspertiz arabanızı aranın hemen hemen her yerini detaylı incelemeye alıyorlar. Arabanın kaportasına, boyasına, ön takımlarına, frenine, süspansiyon ve motoruna yani a dan z ye her yerine bakıyorlar. Tabii ki bu incelemeleri alanında uzman olan kişiler yapıyor. Aynı zamanda en güncel teknolojiye sahip cihazlar ile araç testten geçiriliyor. Aynı işlemler teknik servislerde de yapılması mümkündür. Teknik servislerde aracın testten geçirilme süresi minimum 4 saat iken, oto ekspertizlere götürdüğünüzde bu süre en fazla yarım saat sürüyor. Üstelik yetkili servislerinde yapılan inceleme daha kısıtlı ve kalitesiz olmaktadır.

Aracın İncelenmesi Sonunda,

Yerinde ekspertiz, gezici ekspertiz aracın olum ya da olumsuz bütün özellikleri çıktı halinde yaklaşık 6 7 sayfa müşteriye sunuluyor. Müşteri buradan almak talebinde olduğu arabanın hasarı olup olmadığını, km nin doğru olup olmadığını, motorun durumunu vs bütün detaylarına bakıyor. Bunun sonunda araca ödenmesi gereken Mevla ortaya çıkmış oluyor. Müşteri de gereğinden fazla para ödeyerek yanlış yapmamış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder